Hozzávalók (kb. 20 darabhoz), a tésztához: 4 tojás, 5 kanál
cukor, 6 kanál liszt, 1 kiskanál sütőpor, 0.5 dl olaj; a töltelékhez: 15 dkg
vaj, 10 dkg piskóta vagy kekszmorzsa, kb. 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint), 3
kanál baracklekvár, 2 kanál kakaó, 2-3 kanál feketekávé, rumaroma, pár kanál
tej; a bevonathoz: 20 dkg porcukor, 1 tojás fehérje, fél citrom leve, 4-6 kanál
szép sötét meggylé, rumaroma.
Elkészítése: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A
fehérjékből félkemény habot verünk, kanalanként hozzászórjuk a cukrot, kemény,
fényes habot verünk, vékony csíkban hozzácsorgatjuk az olajat. Egyenként
hozzádolgozzuk a sárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkavart
lisztet. Papírral bélelt, közepes nagyságú tepsiben kisütjük, kihűtjük. A
tészta 1/3-át levágjuk. A kisebbik részt mixertálba tesszük, összemorzsoljuk, a
nagyobbat kettévágjuk. A morzsolt piskótát a hozzávalókkal robotgéppel habosra
verjük, annyi tejet adagolva hozzá kanalanként, hogy könnyű tölteléket
nyerjünk. A kettévágott piskótát megtöltjük a krémmel, a felső lapot kissé
rányomogatjuk. Hűtőben másnapig dermesztjük, ekkor éles késsel gyönyörű
kockákat tudunk vágni belőle.
A bevonathoz valókból sima habot verünk (a porcukor teljesen
olvadjon el benne). A kis mignonokat ezzel bevonjuk, tepsire rakjuk, majd 100
fokon, előmelegített sütőben 15 percig szárítjuk. Miután kihűlt, egy kevés félretett
bevonattal a tetejüket becsíkozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése