Puncsos mignon


Hozzávalók (kb. 20 darabhoz), a tésztához: 4 tojás, 5 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 kiskanál sütőpor, 0.5 dl olaj; a töltelékhez: 15 dkg vaj, 10 dkg piskóta vagy kekszmorzsa, kb. 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint), 3 kanál baracklekvár, 2 kanál kakaó, 2-3 kanál feketekávé, rumaroma, pár kanál tej; a bevonathoz: 20 dkg porcukor, 1 tojás fehérje, fél citrom leve, 4-6 kanál szép sötét meggylé, rumaroma.
Elkészítése: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből félkemény habot verünk, kanalanként hozzászórjuk a cukrot, kemény, fényes habot verünk, vékony csíkban hozzácsorgatjuk az olajat. Egyenként hozzádolgozzuk a sárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkavart lisztet. Papírral bélelt, közepes nagyságú tepsiben kisütjük, kihűtjük. A tészta 1/3-át levágjuk. A kisebbik részt mixertálba tesszük, összemorzsoljuk, a nagyobbat kettévágjuk. A morzsolt piskótát a hozzávalókkal robotgéppel habosra verjük, annyi tejet adagolva hozzá kanalanként, hogy könnyű tölteléket nyerjünk. A kettévágott piskótát megtöltjük a krémmel, a felső lapot kissé rányomogatjuk. Hűtőben másnapig dermesztjük, ekkor éles késsel gyönyörű kockákat tudunk vágni belőle.
A bevonathoz valókból sima habot verünk (a porcukor teljesen olvadjon el benne). A kis mignonokat ezzel bevonjuk, tepsire rakjuk, majd 100 fokon, előmelegített sütőben 15 percig szárítjuk. Miután kihűlt, egy kevés félretett bevonattal a tetejüket becsíkozzuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése